Reddingsvest automatisch

2023-04-03
Veiligevaart.nl

Een automatisch reddingsvest is een belangrijk onderdeel van de veiligheidsuitrusting voor iedereen die op het water werkt of recreëert. Deze vesten zijn ontworpen om snel op te blazen en de drager drijvend te houden als hij of zij te water raakt. Ze worden vaak gebruikt door zeilers, vissers, waterskiërs en andere watersporters. Veilige Vaart heeft een enorm assortiment automatisch reddingsvesten in het assortiment met diverse unieke eigenschappen. Kiest u voor een extra brandwerende laag, extra comfort of antistatische materialen?

 

Waar moet een automatisch reddingsvest aan voldoen?

Wat maakt een reddingsvest automatisch? Automatische reddingsvesten werken door middel van een CO2-patroon dat in het vest is geplaatst. Als het vest in contact komt met water, wordt het patroon automatisch geactiveerd en wordt het vest opgeblazen. Sommige vesten hebben ook een handmatige activeringsfunctie, zodat de drager het vest kan opblazen als dat nodig is. Bij Veilige Vaart zijn alle reddingsvesten automatisch. Dit komt doordat wij de hoogste veiligheid aan de gebruiker willen bieden. In noodsituaties kan het voorkomen dat de drager niet meer in staat is om zelf het reddingsvest op te blazen. In dit geval is het veiliger om voor een reddingsvest die zich automatisch opblaast te gaan.

 

Een betrouwbaar automatisch reddingsvest in elke maat

Er zijn verschillende soorten automatische reddingsvesten beschikbaar. Sommige zijn ontworpen voor gebruik op open water, terwijl andere beter geschikt zijn voor beschutte wateren zoals meren en rivieren. Sommige vesten zijn ook speciaal ontworpen voor kinderen. Wat de juiste maat is ligt aan het type water wat u bevaart, het soort boot waarop u zich bevindt en uw gewicht en leeftijd. In ons assortiment hebben we reddingsvesten met een drijfvermogen van 100n, 150n, 165n, 180n, 275n en 300n. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het automatische reddingsvest dat je draagt de juiste pasvorm heeft en geschikt is voor de activiteit die je gaat doen. Zorg er ook voor dat je weet hoe je het vest moet activeren, zowel handmatig als automatisch.

reddingsvesten automatisch veiligevaart.nl

Een automatisch reddingsvest kopen of laten keuren?

Ben je van plan om een reddingsvest te kopen wat automatisch is? Dan is het verstandig om te investeren in een kwaliteitsvest dat voldoet aan de regelgeving en veiligheidsnormen. Al onze automatische reddingsvesten beschikken over een certificaat van erkenning en overeenstemming van wettelijke eisen. Ook is Veilige Vaart een erkend keuringsbedrijf waar u uw automatisch reddingsvest heen kunt brengen voor een uitgebreide keuring.

 

Koop een reddingsvest automatisch bij Veilige Vaart

Moet uw reddingsvest automatisch zijn? Over het algemeen kunnen automatische reddingsvesten helpen om het risico op verdrinking te verminderen en de veiligheid op het water te vergroten. Door het juiste reddingsvest automatisch te kiezen en ervoor te zorgen dat het goed is onderhouden, kun je genieten van je tijd op het water met de gemoedsrust dat je goed beschermd bent. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over automatisch reddingsvesten. We vertellen u graag meer over de diverse opties. Ga voor veiligheid op het water met Veilige Vaart.