Welkom Gast ( Inloggen | Registreer gratis )

> regels


 

 

 
Reply to this topicStart new topic
Bch Reglementen Online
BuggyClubHolland
plaatsen 22-11-2014, 17:16
Bericht #1Groep icoon

Groep: BCH

Sinds: 06-04-'03
Lid Nr.: 1.493
Online: 14-04-2016, 12:07
         
 
BCH-nummer: H0Dames en heren buggyers,

De BCH reglementen staan online !

Dit werk bevat een complete Nederlandse vertaling van de FISLY–I.S.R.R. strandzeil reglementen evenals de, voor de klasse 8, relevante annexen. Toegevoegd is tevens de Nationale wedstrijdregelgeving van de BCH, deze regelgeving dient als aanvullend te worden beschouwd op de overkoepelende FISLY-I.S.R.R. reglementen en is enkel van toepassing op het Nederlands Kampioenschap Kitebuggy klasse 8.

Het complete reglement is op de BCH website te downloaden! KLIK

Als BCH bestuur hopen wij met dit werk de helderheid in de regelgeving binnen onze mooie sport, voor al onze leden, te kunnen vergroten.

Met sportieve groet,

Bestuur en Wedstrijdleiding BCH


Svp verzoek: Stuur ons geen PB's maar doe dit via ons gebruikelijke emailadressen:
voorzitter@buggyclubholland.com / secretaris@buggyclubholland.com / penningmeester@buggyclubholland.com
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ruudje
plaatsen 25-11-2014, 09:28
Bericht #2Groep icoon

Groep: BCH

Sinds: 24-03-'02
Uit: roosendaal
Lid Nr.: 299
Online: 27-04-2016, 10:14
         
 Duidelijk
Ik mis alleen een aantal zaken in dit regelement die besproken zijn tijdens de laatste ALV :
1# De wedstijd leiding zal direct na de finish van een race de resultaten en eventuele strafpunten kenbaar ( door middel van een A4 print ) maken zodat er protest aangetekend kan worden .
2# De kleur van de race nummers is niet genoemd pag.18 art. 5
3# De piloot mag vlieger , lijnen en of buggy wisselen tijdens de race in de technische zone of buiten het wedstrijd gebied ...... tijdens de race mag er dus wel buiten de afbakening gereden worden of krijgt de piloot ook straf punten ? Pag. 28 art. 1.6
4# Voeger was het zo dat de piloot ten alle tijden zijn of haar helm draagt in het wedstrijd gebied gedurende de gehele duur van de race waar hij of zij aan deelneemt , is deze regel vervallen ?
Dit zijn zomaar een paar puntjes die mij opvallen .
Met vriendelijke groet
Ruudje

buggyen absolutely,positively the wrong sport for 99.9% of the world's population.
skype : xxtremeruudje
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BuggyClubHolland
plaatsen 25-11-2014, 18:54
Bericht #3Groep icoon

Groep: BCH

Sinds: 06-04-'03
Lid Nr.: 1.493
Online: 14-04-2016, 12:07
         
 
BCH-nummer: H0Hallo Ruud,

Om antwoord te geven op je vragen:

(1) Met het printen van de wedstrijduitslagen ter plaatse is al gestart. Tijdens het laatste N.K. event (01-02 november) zijn de resultaten, na iedere race, al op deze manier gepubliceerd.

(2) Dat klopt deze wordt door de FISLY niet nader gespecificeerd. Gezien het feit dat onze achtergrond ‘wit’ dient te zijn (annex 2F-5) is de algemene consensus dat zwart hier duidelijk, uniform en zeer goed contrasterend is. Er is in KBA verband reeds gesproken over een toevoeging “zwart” voor klasse 8 nummers, deze wijziging is aanstaande.

(3) Tijdens een race mag er beslist niet buiten de afzetting gereden worden. Een piloot die de parcours markering doorkruist/raakt zal hiervoor een strafpunt ontvangen (Art.13-5). De regel die jij aanhaalt (annex 15 1.6) valt als volgt te verklaren: Op de meeste plaatsen waar buggy wedstrijden verreden worden, wordt een parcours totaal niet afgezet, wij doen dit wel. Hier ontstaat, naar onze mening, de verwarring. Bij “buiten het wedstrijdterrein” zijn wij direct geneigd te denken; buiten de parcours afzetting, in dit geval zijn wij van mening dat deze interpretatie onjuist is. De volgende zin in hetzelfde artikel is naar onze mening hoofdzaak; “Een dergelijke wissel mag in geen geval andere piloten hinderen”. “Buiten het wedstrijdterrein” interpreteren wij hier dus als; “buiten de plek waar andere piloten een wedstrijd aan het rijden zijn en/of op een plek waar je geen andere piloten die een wedstrijd aan het rijden zijn hindert” Dergelijke plekken zijn er binnen de afzetting gelukkig meer dan voldoende.

(4) Deze regel is niet vervallen en zelfs in 2014 aangescherpt (Art.2-3) echter geldt deze regel conform de FISLY I.S.R.R. enkel wanneer een piloot gezeten in zijn buggy aan het rijden is. Wij zijn echter ook van mening dat het veiligheidstechnisch beter is wanneer een aan een wedstrijd deelnemende piloot, te allen tijde, op het parcours, een helm draagt en hebben dit derhalve opgenomen in de Nationale wedstrijdregelgeving BCH art. 4.4 (pag. 33).

Als bestuur reserveren wij, voorafgaand aan de eerste race van de dag, bij de komende 3 events, voor alle aanwezige piloten, tijd om gezamenlijk eventuele punten van onduidelijkheid en discussie aangaande de reglementen te bespreken.

Met vriendelijke groet,

Bestuur en Wedstrijdleiding BCH


Svp verzoek: Stuur ons geen PB's maar doe dit via ons gebruikelijke emailadressen:
voorzitter@buggyclubholland.com / secretaris@buggyclubholland.com / penningmeester@buggyclubholland.com
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Gebruiker(s) lezen dit onderwerp (1 Bezoekers en 0 Anonieme gebruikers)
0 Leden:

   Actuele tijd: 17-07-2018, 15:51