Ad Branger

Welkom Gast ( Inloggen | Registreer gratis )

Rating 5

Ouddorp

Posted by Ad Branger, 20-06-2007, 12:40 in Ouddorp

Ouddorp

Zone voor buggyrijden en meerlijnsvliegeren

De gemeente Goedereede heeft per 1 juni 2007 de strandzone voor extreme sporten gewijzigd. De zone loopt nu op het Ouddorpse strand vanaf paal 13.750, ter hoogte van het strandpaviljoen “De Vuurtoren”, tot aan paal 12.000 bij de strandopgang aan de Langedijk. Dit gebied, met een lengte van ongeveer 1750 meter en een breedte van ongeveer 450 meter, wordt duidelijk aangegeven door borden en palen.

De zone voor extreme sporten vanaf 1 juni 2007:


Buiten deze zone is het verboden met meerlijns bestuurbare vliegers, al dan niet met een buggy, actief te zijn. Vanaf 1 juni 2007 is het dus ook niet meer toegestaan westelijk van strandpaviljoen de Vuurtoren te rijden. Ook mag je niet meer "de hoek om" richting Brouwersdam. De huidige zone is een proef tot 1 juni 2008. Het is van groot belang je aan deze zone te houden.

Net als op de Brouwersdam dient er ook hier een strook van ongeveer 20 meter vrij te blijven bij de duinen. Dit om wandelaars en hulpdiensten de ruimte te geven. Hoewel strandwandelaars gewaarschuwd worden dat ze in een gebied wandelen waar gevliegerd en gebuggied kan worden, blijven ze altijd voorrang houden op de buggyrijders. De eindverantwoordelijkheid voor veilig gedrag ligt bij ons.

Strandpaviljoen De Vuurtoren.


Kitesurfen

De zone voor de Kitesurfers loopt parallel aan de zone voor de buggyrijders. De zone wordt in het water aangegeven met gele boeien en loopt, gezien vanaf het strand, vanaf paal 13.750, ter hoogte van het strandpaviljoen De Vuurtoren, tot aan paal 12.000 bij de strandopgang aan de Langedijk.

Gele boeien markeren de grenzen op het water.


Getij

Ouddorp loopt zelden geheel onder water. Bij laag water ontstaat er een mooie harde vloedlijn, maar bij hoog water blijft er nog een flink strand beschikbaar. In de zomermaanden is dit gedeelte meestal wel zacht en mul. De kans dat het strand bij Ouddorp volledig onderloopt is slechts aanwezig bij springvloed en een Noordwesten wind. Op www.getij.nl kun je de waterstanden bekijken.

Bij laag water wordt de vloedlijn mooi hard.


Alleen bij springtij en veel westenwind zal Ouddorp volledig onderlopen.


Parkeren

Aan de Groenedijk, ter hoogte van het strandpaviljoen De Vuurtoren, is een ruime parkeerplaats. Het is vanaf deze parkeerplaats ongeveer 10 minuten (500 meter) lopen het duin over om op het strand te komen.


Camping

Op enkele minuten lopen van het strand bevindt zich camping Zonnewende. Hier zijn buggyrijders, kitesurfers en overige vliegeraars het hele jaar door welkom.


Routeplanner

Op het vliegerforum staat een routeplanner naar een aantal buggylocaties: Vliegerforum routeplanner.

Het beruchte hek bij de duinopgang.


Ouddorp op zijn mooist; een strak en ruim strand


Ad Branger, juni 2007Comments

There are no comments on this entry


 
« Next Oldest · Ad Branger · Next Newest »