Ad Branger

Welkom Gast ( Inloggen | Registreer gratis )

Rating 5

Buggy Ranger

Posted by Ad Branger, 27-10-2006, 09:18 in Buggy Ranger

Buggy Ranger 3.7

Mijn belangrijkste doelstelling bij het ontwerpen van de Buggy Ranger was en is stabiliteit. Verder streef ik er naar een matras te ontwerpen die er rondom strak uit ziet. De eerste uit deze serie is de Buggy Ranger 3.7.


Ik kan eindeloos genieten van matrassen met een ongekreukeld boven- en onderdek en een TE zo strak als een streep, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want er spelen erg veel factoren een rol die daar invloed op hebben. Bovendien zijn een aantal van die factoren ook nog tegenstrijdig. In het algemeen kun je stellen dat naast uiteraard het ontwerp, vooral ook de nauwkeurigheid van bouwen een grote rol speelt.
Buggy Ranger 1.9

Een heerlijk stabiele buggymatras bleek de 1.9 versie te zijn. Bij veel wind mijn ideale matras.Buggy Ranger 3.0Een plaatje van de leading edge, nog zonder toming:


Een zanduitlaatklep:In deze 3.0 meter versie heb ik t.o.v. de vorige uitvoeringen weer een aantal punten veranderd. Zo is de toomopbouw nu anders, het aantal cellen in verhouding groter, de skintension weer wat aangepast, de luchtinlaten verkleind, profielen gewijzigd en er zijn nog enkele kleinere aanpassingen.
In de buggy blijkt de stabiliteit ook bij een vlagerige wind prima te zijn. Hij schiet snel naar het zenith, luft niet en heeft geen last van stallen. Tijdens het rijden ontwikkeld zich een lekkere kracht en loopt hij goed hoogte. De cellen blijven ook in de bochten goed op druk. Beter dan de 3.7 uitvoering. Het gewijzigde profiel is daar waarschijnlijk een belangrijke reden voor.
Zoals eerder geschreven ben ik gek op een mooie strakke TE. Er zijn veel factoren van invloed op de TE. Een aantal van die factoren heb ik voor deze matras veranderd. Gelukkig zijn die wijzigingen zodanig geweest dat ze de TE niet nadelig hebben be´nvloed.
Net als de TE moet ook de LE er goed uit zien:

Tijdens de bouw van de BR 3.0 heb ik een nieuwe serie racematrassen ontworpen (de Passion), waarvan ik van een aantal uitvoeringen in 2006 de mallen gemaakt hebt. Het is een ontwerp dat er bij komt en dus niet als opvolger van de Buggy Ranger gezien moet worden. De Buggy Ranger bevalt namelijk ook prima en zal ik mogelijk nog verder uitbouwen, maar verandering van ontwerp doet bouwen...

In dit topic nog wat reacties en meer informatie over deze vlieger.

Ad Branger, oktober 2006Comments

There are no comments on this entry


 
« Next Oldest · Ad Branger · Next Newest »